CERTIFIKAT: FINANČNO NAJBOLJ PISMEN/A SLOVENEC/KA
V Sloveniji je potekala že tretja raziskava finančne pismenosti, katero je izpolnilo več tisoč odraslih Slovencev. Raziskava je tokrat pokazala, da je 80 % ali več doseglo le 6,73 % sodelujočih v raziskavi, medtem ko je kar 79,45 % sodelujočih doseglo manj kot 60 % pravilnih odgovorov na testu. Vsi, ki so test rešili, so imeli tudi možnost udeležbe na tekmovanju v živo, kjer so se preizkusili v znanju skozi 16 vprašanj. Ob 5. Dnevu finančne pismenosti smo dobili tudi prvega zmagovalca oziroma zmagovalko tekmovanja iz finančne pismenosti. To je postala nekdanja vrhunska športnica in udeleženka našega projekta Popolna finančna preobrazba - Tadeja Brankovič. Vsako leto podelimo CERTIFIKAT ZA FINANČNO NAJBOLJ PISMENO OSEBO V SLOVENIJI.

CERTIFIKAT:  POKOJNINI PRIJAZNO PODJETJE
Prvi korak do pridobitve certifikata POKOJNINI PRIJAZNO PODJETJE je, da preberete brezplačno e-knjigo, ki se nahaja TUKAJ. Drugi korak pa ni izbira ponudnikov produktov, temveč priprava kolektivnega načrta in izbira svetovalne hiše, ki vam bo pomagala pri izvedbi. Ta naj bo takšna, da vam bo najprej pomagala izdelati kolektivni načrt, nato pa izvesti izobraževanja in nuditi permanentno strokovno pomoč tako delodajalcu, kot tudi oz. predvsem zaposlenim.  S tem se boste pridružili izbrani družbi najbolj finančno odgovornih podjetij, mi pa vam bomo za vaš trud podarili CERTIFIKAT POKOJNINI PRIJAZNO PODJETJE, ki ga podeljujemo enkrat letno. 

CERTIFIKAT: AMBASADOR FINANČNEGA OPISMENJEVANJA
V Zavodu Finplac smo si med drugim zadali, da bomo širili finančno pismenost, za kar pa potrebujemo tudi pomoč drugih. Tako pripravljamo izobraževanja, v okviru katerih nameravamo izobraževati učitelje in druge zainteresirane, ki bodo na pravilen način širili znanja s področja finančne pismenosti. To bodo pod našim okriljem lahko počele samo osebe, ki bodo pridobile CERTIFIKAT AMBASADOR FINANČNE PISMENOSTI
Več informacij na [email protected]