Preobrazba: Adecco Bojani išče novo službo

Bojana v okviru svoje popolne finančne preobrazbe išče tudi novo službo. Pri tem ji pomaga kadrovska strokovnjakinja na Adeccu Nina Pakiž, ki je prepričana, da ima Bojana lepe možnosti za zaposlitev.

Spomnimo se, Bojana se je z družino nedavno vključila v projekt Popolne finančne preobrazbe. Njeno zgodbo smo predstavili v prejšnjih člankih TUKAJ in TUKAJ.

Trenutno je brez zaposlitve, jo pa aktivno išče. Prijavljena je na Zavodu za zaposlovanje, kjer prejema nadomestilo v višini okoli 700 evrov na mesec. Stara je 45 let. Po izobrazbi je ekonomski tehnik, vendar računa da bo v roku dveh mesecev diplomirala na Fakulteti za management Koper. Ima številne izkušnje in znanja s področja organizacije proizvodnje, razvoja izdelkov, upravljanje s CNC stroji in roboti, zagotavljanje kakovosti in procesne kontrole. Delala je tudi že v tujini, obvlada pa tudi tuje jezike - angleščino, nemščino, srbščino in hrvaščino.

Najraje v proizvodno podjetje

»Najraje bi se zaposlila v proizvodnem podjetju kot tehnolog, kakovostnik, vodja izmene,« pravi Bojana. Ali ima v mislih kakšno konkretno podjetje? »Niti ne, samo da je podjetje stabilno, ne premajhno in da je delovna klima po možnosti urejena,« našteva. Za službo bi se z veseljem dodatno izobraževala. Prilagodljiva je tudi glede delovnega čas: »Ni težava v delovnem čas, no na štiri izmene raje ne bi delala. Pripravljena sem tudi na kakšna krajša službena potovanja.« Najraje bi seveda delala blizu doma na Koroškem, se je pa kljub temu v službo pripravljena voziti tudi do kakšnih 60, 70 kilometrov v eno smer: »Za kakšne posebne pogoje dela ali zelo dobro službo, bi se vozila tudi več.« Želi pa si mesečne plače vsaj 900 ali tisoč evrov neto. »Manj ne, več je pa dobrodošlo,« še pristavi.

Lepe možnosti za zaposlitev

O tem kakšne so možnosti zaposlitve glede na znanje, izkušnje in njene želje, smo povprašali na priznano kadrovsko agencijo Adecco, kjer je iskanje njene službe prevzela kadrovska svetovalka Nina Pakiž. »Z gospo Bojano sva se že spoznali in tudi dogovorili za srečanje, da se pogovoriva o njenih željah in poiščeva zanjo najboljše možnosti. Gospa si želi nadaljevati z delom v tehnični panogi, denimo kot tehnolog ali kakovostnik. Na prvi pogled bo potrebovala še kakšno dodatno izkušnjo na tem področju, ima pa dobro postavljene temelje,« pojasni Pakiževa.

Glede same starosti ne vidi nobene ovire, saj kot pravi, na Adeccu sodelujejo s podjetji, ki so naklonjena kandidatom s strokovnimi izkušnjami. Kako pa bo na njene možnosti zaposlitve vplivala na novo pridobljena izobrazba? »Zagotovo se bodo s tem povečale njene možnosti na tehničnem področju, saj je redkost, da bi bila oseba zaposlena na delovnem mestu kakovostnik, tehnolog ali kaj podobnega z doseženo stopnjo ekonomski tehnik. Bojana tako izstopa med konkurenco in lahko delodajalcem ponudi zanimivo kombinacijo izobrazbe in izkušenj. Poleg tega pa ima tudi mednarodne izkušnje, kar je zelo dobrodošlo.«

Glede plače Nina Pakiž pravi, da so njena pričakovanja realna. »Z napredovanjem pa Lahko Bojana doseže tudi več.«

Čakajo jo tudi drugi izzivi

Kako se bo odvijalo iskanje zaposlitve in kje bo Bojana delala po novem, bomo še naprej spremljali na naši strani. Sočasno pa bo v okviru projekta Popolna finančna izobrazba Bojana urejala tudi vsa druga področja - od spremljanja svojega proračuna, zniževanja stroškov na vseh področjih, od prehrane do avtomobilov, posojil, urejanja zavarovanj, iskanja majhne hiše, do varčevanja za svojo pokojnino in druge dolgoročne cilje, za kar smo prav tako že vključili ustrezne strokovnjake in o čemer bomo še naprej tudi pisali.