Začnemo vedno pri sebi

Iztočnica tokratnega predavanja Popolne finančne preobrazbe, da začnemo vedno pri sebi, je vsekakor na mestu. Ljudje namreč pogosto sebe vidimo v popolnoma drugačni luči, kot nas vidijo drugi, pravi Martina Jarkovič, vodja projektov Iskanja selekcije pri Adecco.


“Pred nedavnim sem imela v programu kandidatko, s katero sva izpeljali že skoraj vse postopke in prišli do faze, ko jo je čakal le še razgovor z mojo sodelavko, ki je specialistka za področje, ki je kandidatko zanimalo. Po razgovoru sem se usedla z obema in preverila, kako je bilo. In kaj se je izkazalo? Kandidatka mi je vedno govorila, kako je samokritična, ko pa se je pogovarjala z mojo sodelavko, jo je ta videla v drugačni luči, predvsem je pri njej izpostavila drugo lastnost - rekla je, da mora še veliko delati na sebi, na lastni predstavitvi in samopromociji,” nam je razkrila tokratna predavateljica zgodbo iz prakse.

Kako ustvariti pravo sliko sebe?

To je bilo ključno sporočilo, ki nam ga je dala strokovnjakinja, ki se vsakodnevno ukvarja s številnimi kadri - da moramo znati dobro promovirati in prodajati samega sebe. Da pa to lahko naredimo, moramo zelo dobro poznati sami sebe. A eno je, kako mi vidimo sebe, drugo pa je, kako nas vidijo drugi.

“Narediti je treba analizo samega sebe, preden začnemo s samopromocijo. To je ključno. Poznati moramo svoje želje, sposobnosti in posledično vedeti, kaj iščemo. Če jaz vem, kaj sem in kaj zmorem, si lahko začrtam karierno pot, ki me bo pripeljala do cilja,” dodaja Martina Jarkovič.

Kako spremeniti svoje razmišljanje?

Razmišljanje v resnici ne bo dovolj, potrebno bo nekaj akcije. Najprej pa si zastavimo cilj in naredimo seznam ljudi, ki nam bodo lahko pomagali do ustvarjanja prave slike. “Ljudje, s katerimi delamo ali smo delali, smo z njimi povezani v zasebnem ali poslovnem svetu, nas vidijo malenkost drugače, kot vidimo sami sebe. Kompetence so recimo eno od področij, ki jih delodajalci vedno iščejo. Mi smo lahko prepričani, da imamo dobro razvito kompetenco dela z ljudmi, da smo timski človek. A na drugi strani imamo lahko v ekipi nekoga, ki v nas ne vidi timskega človeka, pa tega niti ne vemo,” dodaja predstavnica Adecca.

Zato je pomembno, da kompetence, ki jih sami vidimo pri sebi, preverimo tudi pri svojih sodelavcih, prijateljih, družini ali v okolju, kjer smo v preteklosti že delali. “Tako bomo ustvarili pravo sliko, ki bo pokazala, katere so naše prave, močne lastnosti. Ko bomo definirali to, bo veliko enostavneje predstaviti in promovirati sebe, ter z argumenti okrepiti naše trditve,” dodaja Jarkovičeva.

Tudi na razgovorih delodajalci pogosto vprašajo po kompetencah, vnaprej povedo, katere kompetence želijo pri svojih zaposlenih, zato potencialne sodelavce vprašajo po referencah. “Po razgovoru delodajalci pogosto pokličejo vaše reference, ki lahko potrdijo ali ovržejo vaše kompetence.” Zaradi vsega tega, je pomembno, da ozavestimo ne le svoje pozitivne strani, ampak tudi minuse, moramo jih obvladovati, da na koncu ne nadvladajo naših pozitivnih lastnosti.